Blogi

maanantai 30. toukokuuta 2011

Freddy ja Rasse Puolarmaarissa

Noniin huomenna on vielä koe joten tänään läjäytän nyt vaan ne kuvat Puolarmaarilta.

Freddy poseeraamassa :)

Piiloa, sori kuvalaatu vähän huono


Pus pus :D

Haha ilmeet 

Rasse "uimassa"

Freddy vahtii

Freddy

Hieno yhetyskuva, pojat märkinä
Kiitos seurasta Jannika ja Freddy!

perjantai 20. toukokuuta 2011

Viikonlopun treenit

Rasse jo 11 kuukautta
Olimme ensimmäistä kertaa agility treeneissä sunnuntaina! Minulla ei ollut suuria toivomuksia tai vaatimuksia kun lähdimme niihin. Olimme ehtineet olla tunnin kotona sillä meillä oli myös toko samana päivänä.
Mukana oli kuusi kappaletta koirakkoa, pari käppänää, pari seropia ja me. Yhdellä nartulla oli juoksut joten ajattelin että voi ei, tästä ei tuu mitään! Olihan Rasse innoissaan mutta itse treeniä se ei haitannut. Luulen että Rasse sitten tykkäs sillä mikä tahansa ei ole parempaa kuin leikkiä casanovaa ;)

Ensimmäiseksi otettiin putki. Tähän ollaan totuttu ihan pennusta asti, mutta päätin silti aloittaa ihan suoralla putkella. Jätin Rassen odottamaan (kiiitoksia Toko!!!) ja menin itse puoliväliin. Huudettuani läpi se säntäsi putkeen ja kouluttaja oli ihan että mites se noin kovaa menee? Hehe, ehkä karvaturrista tulee putkihullu.
Tehtiin sitten vielä pari kertaa ja nyt se oli ihan kuin s ja sit kuin u. En ole niin hyvä kertomaan minkä näköistä se oli, mutta ehkä ymmärrätte... Muuten jos joku sattuu tietämään miten tämmöisä tehdään, niin otan mielellään kaikkia vinkkejä vastaan!

Namnlös.jpg
Kuvan lainasin täältä

Kouluttaja kysyi että osaanko hidastella Rassen lopussa jotta se ei hyppäisi kontakin yli. Juu, vastasin vähän nolona, sillä melkein tuntui että osasimme liian paljon :) Rasse meni sitten vielä kerran ja hyvä vauhti siihen tuli mutta hidasti kuitenkin heti kun pyysin.

Lopuksi otettiin ihan perus hyppyeste. Luulin että Rasse olisi mennyt ali kun siellähän oli vain se yksi keppi mutta ei, jess! Pyysin Rassen taas odottamaan ja otin jopa itse vähän vauhtia ja Rasse lensi esteen yli, varmaan kymmenen senttiä ainakin liikaa!

Treeneistä jäi tosi kiva fiilis ja odotan seuraavaa treeniä. Olen ostanut ehkä 12 pujottelukeppejä joten yritän treenata niitä. Mutta hitaasti menee, pitää kyllä sanoa. Ehkä se on kuin se sivulle tulo joka kesti tosi kauan oppia mutta joka nyt aina menee tosi hyvin.

Toko treeneistä sen verran että ne meni taas aika kivasti. En ole nyt melkein yhtään jaksanut hiota mitään liikkeitä eli en ole treenannut melkein yhtään. Makaaminen seuraamisen yhetydessä ja estehyppyä emme osaa kumikaan, joten treeniä, treeniä! Rasse ei ymmärrä miksi sen pitäisi hypätä yli kun minä vain seison, enkä saa edes näyttää kädellä. No ehkä se tulee vähitellen. Seuraamiseen sain paljon hyviä vinkkejä ohjaajalta joten tiedän nyt mitä tehdä.

Olin jo varannut ajan leikkaukseen Rasselle kun sain tietää tähystyksestä. En ollut edes kelannut että koiramme lehdessä oli lukenut niitstä. Rasseltahan puuttuu kivekset ja ne ovat jossain vatsaontelossa joten normaalin leikkauksen haava olisi ollut todella iso. Mutta tähystyksessä on vain kaksi pientä haavaa. Toivottakaa onnea, leikkauksee mennään jo 1.6!


tiistai 10. toukokuuta 2011

Jippijai!

Kesäinen päiväretki Tammisaaressa

Otsikosta päätellen voisi uskoa että on tapahtunut jotain suurenmoista. Tai ainakin meille se on todella kivaa! Pääsimme sittenkin mukaan agilityn alkeiskurssille. Minähän olin unohtanut ilmoittautua johonkin Espoon kurssille ja Hangosta en saannut vastausta. Eilen sain kuitenkin viestin Hangosta että olemme mukana, ja se on jopa sunnuntaisin -> me voimme osallistua. Ainoa haitta puoli tässä on että se on melkein heti tokon jälkeen,  mutta eihän sitä ikinä tiedä mitä tulee tapahtumaan.

Nyt alkoi hirveesti jännittää! Putkeen Rasse on tottunut, meillä oli se pihana viime kesänä ja siitä tuli Rassen lemppari. Noita keppejä emme ole harjoitelleet kuin kerran, ostin ne joskus talvella ja löisin ne just äsken. Mutta katotaan miten se menee ja uskon kyllä että Rasse tykkää.

Viime sunnuntaina oli taas sitten toko. Tällä kertaa olimme ulkona ja meitä oli vain neljä koirakkoa. Aloitimme luoksepäästävyydellä, se meni jo paljon paremmin kuin viime kerralla. Rasse ei heti hypännyt ohjaajan syliin vaan vasta hetken kuluttua. No ehkä se parantuu ajan kuluessa. Ryhmässä paikalla olo odottikin, suprise surprise. Luulin että voi ei nyt se varmaan taas hermostuu ja tulee luokseni. Rassa makasi kuin makasikin kaksi minuuttia! Kaksi koiraa neljästä eivät pysyneet yhtään, välillä ne juoksi omistajiensa luo ja kerran toinen niistä melkein hyppäsi Rassen päälle, siitä pentuni kyllä pelästyi tosi pahasti :( Se nousi seisomaan mutta pysyi paikallaan kun hätistin toisen pois. Voi raukka! Mutta otin sitten vielä parikymmentä sekuntia uudestaan ja nyt se jo tuijotti minua kuin nappi. Ei voisi uskoa miten paljon viikko on tehnyt ihmettä Rasselle. No nythän se tietää mitä siltä odotetaan. Mutta ylpee matte kyllä on pikku hauvelista! Luoksetuloa odotti meitä seuraavaksi, se meni ihan ok mutta Rasse ei juossut se lähinnä tipsutti luokseni. No sitä me ollaan tänään viimeksi treenanneet ja nyt vauhti on alkanut löytyä. Saimme myös vähän tutustua AVO liikkeisiin sillä otimme maahan-istu-maahan j.n.e. Rasse hoksas sen heti ja käsimerkeistä oli tosi paljon apua. Mutta ainakin tällä hetkellä ne toimivat vain metrin päässä, elikkä vähän treenausta vielä. Ihan loppuun otimme estehyppyä, hmm tämä ei mennyt yhtään, Rasse ei ymmärtänyt mitä ideaa hyppimisessa on koska minähän olen paikoillani, miksi hänen pitäisi mennä pois minusta? Tämähän tarkoittaa hyvää agilityyn jo mietin mutta agissahan ohjaaja juoksee koiran mukana kokoajan.

Huomasin just että tästä blogista on tullut aika treenipainotteinen mutta yritän kirjoittaa myös muita juttuja. Rasse elää ihan normaalia koiran elämää ja talviturkki se tiputtaa niin sohville kuin sänkyihin.



Tänään sain muuten tietää että tässä Matinkylässä liikkuu koiran myrkyttäjiä, yksi pentu on jo kuollut. Ihan hirveetä! Kuka sekopää nyt myrkyttää viattomia koiria?

sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Perjantai toko


Vihdoinkin meillä alkoi toko treenit!
Pyöräiltyäni 5 kilometria ja eksyttyäni pari kertaa löysin perille treenikentälle joka oli halli. Yllättävän hyvä ilma ja kaikki paikat olivat muutenkin siistit.

Vastassa meitä odotti tuttu pentukurssin ohjaaja joka on tosi kiva. Meitä ei ollut kuin viisi, en tiedä kyllä normaalia määrää. Mutta sen tiedän että kaikki muut olivat treenanneet kaaauan! Rasse oli myös nuorin ryhmässä. Paitsi me siellä oli sakemanni, puudeli, labbis ja vesikoira.

Aloitettiin luoksepäästävyydellä, jonka luulin menevän hyvin mutta ei. Rasse kävi kuumana kun piti istua nätisti kun supermegakiva ohjaaja tulee moikkamaan, no ainakaan se ei pelännyt.
Tämän jälkeen otettiin paikallamakuu ryhmässä... apua! Mites tämä on mennyt muut kerrat... Rasse on aina aloittanut riehumaan parinsa kanssa. Rasse meni tosi hyvin makaamaan ja jäi kun jäi sinne makaamaan. Kaksi minuuttia on tosi pitkä aika! Karvapallon pää pyöri kuin helikopteri kun koko ajan piti kattoa ettei muut koirat hyökkäisi sen päälle, voi raukka! Lopulta ohjaaja sanoi ajan olevan ohi ja lähdin iloisin mielin Rassen viereen, mutta turhaan. Villakoira (joka oli Rassen vieressä) juoksi omistajansa luo ja se sitten veti Rassenkin mukaan (siis minun luo). Ohjaaja pyysi sitten meitä ottamaan uudestaan ja tällä kertaa kaikki meni tosi hyvin.

Otimme myös kääänöksiä, sivulle ja taaksepäin, hmm mites toi taaksepäin menikään? No ei tietysti yhtään sillä emme ole tehneet sitä, ei ainakaan Rassen ollessa minun vierelläni. Vähän kotiläksyä sitten tuli. :)

Ensimmäistä kertaa tei kokonaisen seuraamisen (siis ilman juoksua) kaikkine käännöksineen. Se meni oikein hyvin vaikka muut koirat olivat häiriönä. Ohjaaja sitten kehui mutta sanoi että minä kävelen ihan kyyryssä.. whopps! Keskityin niin paljon koiraan etten huomannut että se varmaan näytti aika hauskalta.

Lopulta otimme paikkamakuun neilössä ilman häiriötä, hallissa oli tosi kätevä eteinen jossa oli aitaus.
Koiran piti siinä maata neliön keskellä minun kävelessä ympäri neliötä. Se meni oikeen kivasti! Rasse pää seurasi koko ajan minua joten se ei ollut ihan paikallaan, mutta se pysyi kuitenkin.
Treeneistä jäi tosi kiva fiilis ja koirani oli aivan upee jälleen kerran.

Viime viikolla tavattiin Freddyä ja pojat riehuivat tavalliseen tapaan, kerrankin yhteyskuvat onnistui.