Blogi

sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Myrkkyä?

Kotona ollaan, vihdoinkin! Viimeiset pari tuntii ovat olleet melkein hysteerin rajalla. Että varmaan tajuu tästä mitän niin minäpäs kerron. Sää oli aivan loistava hangossa ja minä ja siskoni menimme Rassen kanssa lenkille. Tavattin siellä sheltti ja he leikkivät hetken. Kävelimmme rantaa pitkin takaisin päin kun huomasin et hei, missä karvapallo on? Kattelin taaksepäin ja siellähän se oli ehkä sadan metrin päässä kaivaamassa jotain. Luulin sen löytäneen kepin tai jotain niinpäs jatkoimmme matkaa. Se ei vieläkään tullut, aloin sitten kutsumaan sitä, ei mitään reaktiota. Tässä vaiheessa se normaailsti olisi jo juoksemassa täyttä vauhtia luokseni.
Huomasin jotain olevan vikana, puolijuosten menin Rassen luo ja huomasin sen syövän jotain! Huomattuaan minua Rasse söi yhä nopeemmin, päästettyään koirani luokse sain sen irrotettua "ruuasta". Sitten mielessäni alkoi soida varoituskello. Apua mitä koira ihmiset hangossa olivat sanoneet. Joku sekopää on laittanutt myrkkyjä koiran ruokaan ja asettanut niitä ympäri metsiä ja rantoja. Viitisen koiria ovat kuolleet. Kyllähän minäkin tiesin tästä mutta tämä on ollut jo monen vuoden aikana.

Pistin koirani hihnaan ja huusin siskoni luokseni. Paniikki alkoi tulla, se mikä Rasse oli syönyt oli ilmeisesti koiran makkaraa tai jotain semmosta, mutta siinä mömmössä oli jotain valkoista. Itku oli todella lähellä! Vanhempani ovat Tanskassa joten ei auttanut muu kuin palata kotiin kävellen. Päästettyäni kotiin  soitin tapiolan eläinlääkärille, ei vastausta! Löysin hangon eläinlääkärin numeron, en uskonut hänen vastaavan sillä hän ei ollut töissä viikonloppusin. Ihme kyllä hän vastasi, kehutti oksennuttaa ja lupasi tulla apuun jos Rasse voisi pahoin.
No tein sitten suolapallon jonka työnsin koiran kurkkuun. Ei kestänyt kauan ennen kun oksennus tuli, se oli syönyt valtavan määrän sitä koiran makkaraa.

Emme lähteneet eläinlääkärille sillä Rasse oli vain väsynyt mutta se jaksoi silti kävellä ja heiluttaa häntäänsä. Odotettiin tunnin ennen matkaamme helsinkiin. Olin itekin sitä mieltä että hesassa on helpompi saada apua sit jos jotain tapahtuisi. Täällä me sitten ollaan Rasse söi äsken ja nukkuu nyt, se ei ole vaikuttanut heikolta vaan väsyneeltä.
Kuvia viikonlopusta löytyy kyllä mutta laitan ne tähän sit joku muu päivä. Toivottovasti kaikki tuli ylös, ja saattaahan se olla että siellä ei ollut mitään myrkkyä. Mutta kuka normaali ihminen laittaa koiran ruokaa rantaan? Näin myös jonkun muun koiran tassunjäljet ja toivon todella että myös niitten omistajat ovat huomanneet sitä ja kelannut oksentaa niitä.
En uskalla edes ajatella jos Rasse olisi tullut kutsuttuani sitä, en usko että olisin käynnyt kattomassa mitä se söi...

2 kommenttia:

  1. Niin komea poika tuossa bannerissa!

    Höh, tylsää, kun kirjoitat suomeksi (tämä oli sit vitsi)... blogiasi oli kiva lukea ruotsiksi siinä mielessä, että kielitaito pysyisi vähän muistissa. Ruotsia kun ei ole joutunut koulun jälkeen käyttämään juuri ollenkaan...

    VastaaPoista
  2. Kiitos!
    Ymmärän huolesi, mutta minun tarkoitukseni oli opetella vähän sitä mun suomen kielen taitoa. Minä kun olen täysin suomenruotsalainen.:)

    VastaaPoista

Tykätään kommenteista :)